EP SQUARE :: Project & Interim Management

Project & Interim Management

Alex van der Linden

Structuur en helderheid

Ik sta erom bekend dat ik structuur en helderheid kan creëren in complexe projecten. Ik ben analytisch sterk, en kan goed formuleren en communiceren. Ik beheers ook de kunst om gangbare modellen en technieken voor projectmanagement (Agile, Prince2), projectplanning (PERT) en procesontwikkeling (bijvoorbeeld ITIL en eTOM) naar de praktijk van mijn klanten te vertalen. Op die wijze gebruik ik dergelijke modellen als concreet hanteerbare kapstok om de oplossing te structureren.

Zeker voor grotere projecten vind ik het belangrijk om een glasheldere en vrij strakke projectmethodiek te hanteren. Ik ben geaccrediteerd voor Prince2 en ik baseer me ook graag op die methode omdat deze als gestructureerde checklist dient voor nagenoeg alle aspecten van een project.

Voor elk project maak ik een gestructureerd relatieschema. Ik zet communicatielijnen op met alle partijen die direct of indirect bij het project betrokken zijn. Zo zorg ik ervoor dat mensen van de juiste informatie worden voorzien. Door vroegtijdige relaties aan te knopen leg ik de basis voor vruchtbare samenwerking met alle betrokken mensen, ook als deze pas later in het project een concrete rol krijgen.

Door mijn gestructureerde aanpak zorg ik ervoor dat u als opdrachtgever op elk moment volledig inzicht en controle hebt over alle aspecten van het project.